Spelenderwijs

boek - "spelenderwijs"

Met dit boek wil ik delen met mensen (kinderen en innerlijke kinderen), dat wat mij enorm veel gebracht heeft. Ik wil veel mensen bereiken en hun laten ervaren hoe ze de kwaliteit van hun leven kunnen veranderen in een leven vol plezier, terwijl ze helemaal in hun kracht staan.
Rond hun 3e levensjaar leren kinderen te leven naar het collectieve bewustzijn met de daarbij behorende maatschappelijke verwachtingen en de collectieve verwachtingen en gedragspatronen. Ook wil ik iedereen, die met kinderen omgaat (ouders, leerkrachten, ooms, tantes, opa’s, oma’s enz.) laten zien welke invloed ze op kinderen hebben. Veel kinderen passen zich aan om lief gevonden te worden, om erkenning te krijgen, omdat ze denken dat ze liefde moeten verdienen. Ze laten niet meer zien wie ze zijn, maar  laten zien hoe een ander wil dat ze zijn. Ze blokkeren zichzelf. En langzaam vergeten ze wie ze daadwerkelijk zijn…..
 
Door middel van handvaten, zoals IRT (loslaten van emoties/gevoelens), EE-karateslagen, Qi Gong, knuffelen, massage (aanraken), meditaties en dansen kunnen kinderen zich zelf zijn; worden blokkades snel opgeheven. Ze kunnen zich hierdoor beter concentreren, hebben meer energie, bovenal, MEER PLEZIER. Dit wil ik verspreiden onder ouders, op scholen, overal waar kinderen zijn. Laat kinderen niet vergeten wie ze “zijn”! Als je bij  kinderen begint zal dit op een gegeven moment zijn uitwerking hebben op de hele maatschappij. Mensen worden minder snel ziek, zijn vitaal en genieten.
 
Als volwassenen het oorspronkelijke kind weer in zichzelf ontdekken, kunnen ze zich weer her-inneren wie ze werkelijk zijn! Met o.a. de bovenstaande technieken zullen langzaamaan de sluiers verdwijnen en kunnen ze weer leven met plezier en in hun eigen kracht. Kortom, zichzelf zijn…….goed, precies zoals ze zijn.
 
Als het leven een spel is, dan weten de kinderen hoe we het moeten spelen! Kinderen zijn goed, precies zoals ze zijn, en ze weten het. Laten wij het ze het niet afnemen, maar er van leren………….

 

liefs van Ellen-Noor