Spelenderwijs

jullie ervaringen

Spelenderwijs-ervaringen:

 

Heb je zelf ervaringen opgedaan nadat je de technieken van het boek hebt toegepast of heb je leuke ervaringen met de cd, laat het ons weten.. Wij vinden het leuk om jullie ervaringen met anderen te delen.

 

Mail je ervaringen naar info@spelenderwijs.com

 

19-4-2008  

Reactie van Miriam Panek (kinderyoga-docente):

 

Dag Ellen-Noor.

 

Een paar weken geleden heb ik je cd en boekje gekocht.

Ik heb een nummer van de cd (de wandelende boom) tijdens een workshop voor volwassen gebruikt: kinderyoga…"het kind in jezelf".

Nou, dat was echt prachtig.

In de eerste instantie reageerden de mensen ietwat onzeker… echter toen zij de smaak te pakken hadden was het werkelijk feest.

De tweede bijeenkomst werd dan ook gevraagd of wij dit konden herhalen.

Geweldig toch!

 

Groetjes,

 

Miriam.


7-4-2008


Hallo Ellen,

 

Graag laat ik je even weten dat ik als leerkracht speciaal onderwijs zml. met veel plezier

gebruik maak van je producten.

Het werkt allemaal erg goed en b.v de wandelende boom gaat al de hele school door.

 

Dank voor je mooie werk.

 

lieve groeten Jeannette

 

29-5-2007

Reactie van Serena Wahlen, die stage liep als pedagogisch medewerker in een ziekenhuis in Leiden:

 

Ik ben Serana van de kinderafdeling in Leiden. Je had mij de CD gegeven dus vandaar dat ik je nog even mail! Hoe gaat het met de zwangerschap? Ik wilde even laten weten dat ik het een super leuke CD vindt, zeker rustgevend voor kinderen! Vooral het liedje van de boom is erg leuk inderdaad! Nu ben ik bijna klaar met mijn stage, maar die CD die blijft hier, hoor! Alsnog hartstikke bedankt en veel succes met je zwangerschap!   Groetjes, Serana  

 

12-3-2007

Reactie van Digna, Biodanza-docent 

 

Dag Ellen-Noor,  

 

Wat een geweldig werk doe jij!!! Ik heb zowel je boek als je CD al een tijdje in gebruik. Ik ben danslerares en ik geef Biodanza. Dit in workshops voor Kinderen met hun Ouders samen. Het tweede liedje dat ik in deze workshops gebruik is van JOU de Wandelende Boom. Tevens doe ik aan het eind meestal wel ergens het massage Lied en het is zo heerlijk om de kinderen en de ouders ervan te zien genieten.  

 

Daarnaast zijn je meditaties een uitkomst in deze workshops voor de momenten van rust en inkeer. De kinderen liggen dan heerlijk bij hun ouders en luisteren met grote open ogen naar alles wat jij vertelt. Ze zien en voelen echt wat jij zegt en dat is geweldig om te zien en te ervaren.

 

 

2-3-2007

Reactie van juf Josephine van basisschool "De Teugelaar" in Oss

 

Beste Ellen-Noor,

 

Met enthousiasme heb ik je boekje gelezen. Voor mijn groep 3 werken de affirmaties en "het vuistje" voor de emotionele balans erg succesvol: voor de kinderen en voor mezelf!

 

Je IRT-oefening is een mooi handzaam cadeau voor mijn kinderen. Je visualisatie in het park heb ik aan het begin van dit schooljaar gebruikt, wanneer ze net in groep 3 komen en er zoveel nieuws op hun pad komt, dat ze nog niet helemaal kunnen overzien.

Het beeld over het leren lopen en zwemmen is zo mooi te vergelijken met het proces van leren lezen. Het geeft vertrouwen.

Kortom, ik zou het bijzonder vinden om een dag een workshop bij je te volgen.

Gewoon, omdat ik aldoende het gemakkelijkste leer!

 
22-10-06

Reactie op Bol.com uit Nederhorst ten Berg


Kom maar tevoorschijn! Ik werk met kinderen die met hulp van de Rugzak de reguliere basisschool kunnen doorlopen. Vooral kinderen met ADHD en PPD-NOS indicatie vinden het moeilijk om rustig te worden en ook vinden ze het moeilijk om vanuit zichzelf te reageren op de wereld en de mensen rondom hen heen. Er werden hen al veel patronen opgelegd, als zijnde gewenst. Het is goed om te kunnen zijn wie je bent, ook al is dat niet wat we verwachten of misschien zelfs wenselijk vinden. Het is echter wel reëel en eerlijker tegenover de ander. Met dit boek is er een mogelijkheid om aan het werk te gaan op een heel toegankelijke manier. Fijn om te doen!14-9-06 

Reactie op Bol.com


Kinderen Bevestigen Met het boek van Ellen-Noor leer je kinderen op een natuurlijke wijze bevestigen in hun gevoelens.Vroeger werden de emoties van kinderen vaak in het onderwijs weggewuifd. Ellen-Noor leert de emoties gebruiken zoals ze zich aandienen. Niks is gek, hooguit misschien een beetje vreemd. Kinderen leren ook bij hun gevoel te komen (als dat nodig mocht zijn), door de massages en het massageliedje wat op de CD staat. Je kunt de CD samen met het boek gebruiken. Ik vind het echt een verrijking voor de schoolcultuur, maar ook op andere plaatsen waar je met kinderen werkt. Ook kinderen die grote of kleine trauma's opgelopen hebben.

13-8-06
Reactie op bol.com uit Harderwijk

Ik heb het boek gelezen. De CD heb ik ook. Ik vind het leuk de oefeningen toe te passen bij kinderen. Leuk om op spelenderwijs kinderen te leren omgaan met rust en ontspanning en zo een stukje bij te dragen aan eigenwaarde. Erg leuk!

14-6-06

Reactie van een leerkracht

 

Hallo Ellen-Noor,   Via een vriendin werd ik op de hoogte gesteld van jouw site en jouw boek/cd. Ze dacht dat het wel wat voor mij kon zijn. Ik vind het geweldig! Mijn levensverhaal lijkt erg op dat van jou. Ik ben ook leerkracht, heb lesgegeven in textiele werkvormen en remedial teaching op het Instituut voor Doven in Sint-Michielsgestel, kreeg zelf kinderen en ben verder gegaan met het geven van creatieve kindercursussen aan huis, werd ziek en werd tegelijkertijd wakker, van waaruit ik me spiritueel mocht gaan ontwikkelen, voor mezélf en uiteindelijk ook voor de ander. Ik heb net mijn opleiding reading en healing afgesloten en heal kinderen en volwassenen (deze laatste read ik ook). Tot kinderen heb ik me altijd erg aangetrokken gevoeld en andersom, mag ik wel zeggen, is dat ook zo, en ik vind het fijn dat ik nu op een spirituele manier iets voor hen mag betekenen. Creatieve cursussen geef ik nog steeds en ik wil op een gegeven moment beide integreren. Tijdens de cursussen ben ik regelmatig aan het healen als dat nodig is. Het geeft me veel vreugde om op deze manier iets voor hen te mogen betekenen. Hoe ik het een en ander met elkaar zal verenigen, weet ik nog niet, maar... dat komt wel. De healingen koppel ik vaak aan een of andere vorm van creatieve therapie. Ik ben hierin echter nog zoekende, en dan mag ik ineens kennis nemen van jouw boek! Graag wil ik daarvan gebruik maken tijdens mijn kinder-healingen en ik bestel het dan ook via jouw site.  Ik wilde je mijn verhaal in het kort even mailen, omdat je me zoveel herkenning hebt gegeven! Bedankt!  

 

01-06-06

Reactie van een moeder

 

Ik ben sinds een aantal dagen met onze twee dochters (bijna 3 en bijna 6 jaar oud) zeer onder de indruk geraakt van je "wijze" (en herkenbare) boek en mooie, warme CD. "De wandelende boom" was gelijk bij ons alle drie favoriet, zelfs mijn man deed mee met bewegen en dansen zodra hij thuis kwam. Zou je iets kunnen vertellen over welke bewegingen jij op dit lied maakt ?*  Wij verzinnen de bewegingen nu zelf en gaan daarbij op de tekst, ons intuitieve gevoel en onze fantasie af. Maar mogelijk heb jij nog tips, voor de variatie.  Morgenvroeg wil mijn dochter Barbara al direkt de CD mee naar school nemen om de "boom" te dansen met haar klasgenoten. Wie weet komt het nog tot masseren en knuffelen.   Ik herken veel uit mijn eigen jeugd als ik je boek lees, m.n. waar je als kind behoefte aan hebt en de onvoorwaardelijke liefde die zo belangrijk is in de ontwikkeling van een kind om van zichzelf te houden en bij zichzelf te kunnen blijven. Ik vind het (als bewust levende moeder) een fantastisch initiatief van je. Ga zo door !   Heel veel hartelijke groeten,   Een dankbare moeder: Francis

 

* Voor de bewgingen kunnen jullie op cd klikken. Bij de songteksten zie je ook de bewegingen erbij staan. Maar ...... alle bewegingen die jullie en de kinderen verzinnen zijn natuurlijk goed! (Ellen-Noor)

 

 

17-05-06

Reacties van een kinderyoga-docente uit België

 

Mijn zus gebruikte de wandelende boom als apotheose op het schoolfeest. Het bleek een echt kippenvelmoment te zijn, een gevoel van verbondenheid bij alle aanwezigen.

En gisterenavond had ik een kinderyoga-vorming voor ouders en leerkrachten. Zowel de blaastechniek, als het idee: 'kinderen die elkaar aanraken, gaan elkaar niet pesten'was een ongeloofelijke openbaring. En tis eigenlijk zo simpel hé. En ikzelf, ik vind het fantastisch om deze ervaringen met kinderen en mensen te mogen delen.

-Vanessa, Amba-Amba België

 

 

01-03-06

Reacties op les "chinese gymnastiek" 7-11-2005

 

De reacties van de kinderen waren erg leuk. De kinderen van een van de klassen hebben teksten en een tekening gemaakt. Ik zal hier een aantal reacties letterlijk opschrijven.Het zijn kinderen van groep 4, dus 7/8-jarigen.

 

   "het was heel leuk om gymnastiek van chinese mense te lire. want dat was heel leuk dus ik voel me nuu veel beeter. en nuu gaa ik het dus thuis ook oevene. maar niet een of twee kir gaa ik het doen. nog veel meer kir gaa ik het doen. want ik vint het heel leuk."- Koen    "

 

"ik vond het leuk juf Wil. ik voelde echt hoeveel enesi ik kreeg. ik voelde me naar school heelemaal fit. dat ligenen op de grond was leuk en dat verhaal was mooi." - Jeanne  

 

"ik vont het super leuk met die gapige beweginge en de cinese worden zoals yintang en Chi hu. het was echt leuk"- Eveline  

 

 "op de dolvijn en de boom. kom jij nog een keer. ik vont het leuk met u. je kreeg een leker gufoel in je buik"- Tim  

 

 "op het laatst toen je het verhaal aant voorlezen was had ik het egt gevoelt en de oefening was heeeeel mooi en het liet van de boom vont ik grapig. het was ook in de klas met woorden. ik had er veeeel van geleerd. het was heel leuk."- Maxime

 

  "ik vont het heel leuk en met je armen in de lucht en die konsentraatsie en ik kreeg een heel leuk gefoel in me lijv."- Marijn  

 

 "ik voelde egt wat u zij over de dolfijn. ik zag het meteen"-Roosmarijn      

 

19-11-05

 

Het CD'tje van de wandelende boom is hier een echte "hit" in huis. Toen we gisteren thuiskwamen en het liedje aanzetten stonden de kinderen met grote blije ogen mee te doen en dat moest minstens 3x achter elkaar. J. heeft 'm aan haar juf gegeven voor de viering op school (liedjes, toneelstukjes, dansjes etc.)

(reactie van een klant uit de winkel New Earth Circle te Haaksbergen)

 

"Geweldige Cd, geweldige muziek, vooral de wandelende boom. Ik ken het liedje vanuit het engels, maar ik moet je eerlijk zeggen: het zingt heerlijk mee in het nederlands, in eigen taal. Voor de kinderen was er gedurende een geheel weekend een cursus en je raad het al, het was deze cd die grijs gedraaid werd. Naast de yoga oefeningen de boom en oefeningen voor het "aarden" was dit een welkome losmaker. De kinderen werden er blij, vrolijk en vooral ook "open" van. De kinderen van de cursus zingen deze tekst nog steeds... en... ikzelf ook...

(Reactie van docente Ananda Wensing, eigenaresse New Earth Circle voor inwijdingen in Reiki en White Time voor kinderen en kinderyoga)

 

09-08-05

Hallo Ellen-Noor,

Ik bekijk net je website en opnieuw krijg ik bevestiging van wat ik altijd al heb gevoeld tijdens het opvoeden van mijn kinderen. Ik heb het boekje nog niet gelezen. Mijn kinderen zijn al volwassen en kleinkinderen heb ik nog niet. Toch begrijp ik precies wat je bedoelt (hoop ik). Toen mijn kinderen klein waren kreeg ik zo vaak commentaar van anderen over mijn manier van opvoeden. Ze waren open, vaak in de ogen van anderen te open en niet verlegen. Daardoor wekten ze vaak de indruk dat ze brutaal waren, maar dat waren ze zeker niet, alleen volwassenen wisten niet hoe ze op hun open reacties moesten reageren. Ikzelf hield steevast vol dat ik wilde dat ze zichzelf konden blijven in alle omstandigheden en dat als ze het ergens niet mee eens waren, ze het recht hadden om er over na te denken en hun mening te geven, maar ook te luisteren naar de mening van anderen. Ik wilde ze leren om zelf te denken en niet alles klakkeloos aan te nemen van anderen. Op deze manier was alles bespreekbaar en had ik weinig tot geen problemen met ze, want zo begrepen ze ook dat sommige dingen gewoon moeten, of je nu wilt of niet. Ik behandelde ze niet als kinderen, maar als medemensen, al van kleins af aan. Het respect dat ik hen gaf (dus geen macht), leerde hen respect te hebben voor anderen. Op school waren er nauwelijks problemen qua gedrag. Ik heb ze echt wel manieren geleerd en altijd respect voor anderen te hebben. Toch heeft de omgeving veel invloed op kinderen, dus ook op die van mij. Vooral de jongste had het vaak erg moeilijk met (in zijn ogen) onrechtvaardigheid en oneerlijkheid, voor hemzelf maar ook tegenover anderen en daardoor verloor hij een lange periode het vertrouwen in zijn medemens. Nu is hij 23 en pas sinds een ongeveer een jaar is hij weer de 'oude', vol vertrouwen in zichzelf en weer net zo open en vrolijk als hij als kind was. De oudste is emotioneel veel sterker. Hij verslindt het leven en komt tijd te kort om alles te doen wat hij van plan is. Hij is nu 27 en heeft op eigen kracht al veel bereikt (studeren wilde hij niet, hij wilde het leven proeven), hoewel dat ook voor hem niet het voornaamste is. Ik ben gelukkig, zegt hij, en daar gaat het om. Hij houdt echt van het leven en denkt er constant over na. Mijn kinderen en ik filosoferen vaak en graag over het leven en alles daaromheen. Je weet altijd pas achteraf of je het goed hebt gedaan en ik kan nu met een gerust hart zeggen: Ik heb het goed gedaan. Dat was ook mijn voornemen, omdat ik het zelf zo moeilijk heb gehad in mijn jeugd. Zoals zoveel mensen zou ik het anders doen. Het is me gelukt en dat maakt mij weer een gelukkig mens. Als ik nu anderen vraag of ze nog steeds commentaar hebben over mijn opvoeding, krijg ik steevast een nee als antwoord. Ik heb fantastische zoons. Ik weet het, iedereen doet zijn best en ik ben blij dat er nu veel meer aandacht is voor de werkelijke mens in het kind. Mensen moeten begrijpen dat het 'voorbeeld' geven echt letterlijk genomen moet worden, meteen al vanaf de wieg. Met liefde en respect en iedereen is gelijk. Ik hoop dat je boekje door veel ouders gelezen worden en je lessen op de scholen worden toegepast. Het is hard nodig! Veel succes verder.

Groeten Raya (moeder van twee oudere zonen)

 

26-07-05

Hallo Ellen-Noor

De cd is goed ontvangen door onze tweeling van 6 jaar. Ze waren tijdens de eerste vakantieweken nogal druk van aard. toen we de CD opzetten, kwamen ze heerlijk tot rust. Op een gegeven moment kwamen ze zelfs naar ons toe met de melding dat ze op de slaapkamer gingen "mediteren".

(Joost, vader van een tweeling van zes)

 

30-06-05

Hallo Ellen-Noor,  

Na de cursus van 4 juni zijn Birgit en ik met de oefeningen aan de slag gegaan. We beginnen elke ochtend met de wandelende boom en de karateslagen, de kinderen hebben inmiddels een aantal vaste zinnen die ze graag willen horen.   We proberen de meditatie (korte) 2x in de week te doen. Wij hebben een heel druk jongetje in de klas en ik had gedacht dat hij wel zou gaan zitten en niet mee zou doen, maar hij deed supergoed mee en na afloop meldde hij dat hij er zo rustig van werd in zijn hoofd, terwijl ik dit vooraf niet vermeld had. Zo zie je maar dat het ook bij drukke kinderen die het allemaal heel wild doen toch heel goed werkt.   Een ander jongetje in de klas is in de juni vakantie met zijn moeder mee gegaan een weekje kamperen. Tijdens het eten zag ik hem op zijn vuisten slaan. Hij kwam mij later vertellen dat hij niet wilde eten en toen gewoon op zijn handen had geslagen en gezegd dat het eten lekker was en hij alles op ging eten. Het bord was nog nooit zo snel leeg gegaan.  Zo kan ik nog wel even doorgaan, maar ik laat het hierbij.  

Heel veel zomergroeten Astrid 

(leerkracht van groep 1/2 op een basisschool in Huizen)   

 

27-06-05

Hallo Ellen-Noor,

Na de workshop zijn er hele wandelende bossen in Hoofddorp gekomen weet je dat wel?? Ik heb het inderdaad me mijn ouderen gedaan en het sloeg echt in. De mensen kregen glimoogjes en werden er zo vrolijk van. Het zingen was heerlijk om te doen en de bewegingen ook. Dus ook voor ouderen was het een succes. Een fijne vakantie en lieve groetjes van mij Berthy

(M.B.v.O.-, Tai Chi en Chi Neng Qi Gong Instructeur, Hoofddorp)

 

26-05-05

Hee Ellen-Noor,

Ik zou je even een kort verslagje geven van mijn bevindingen in de klas, nadat ik de "de droomwolk" van de cd met de kinderen gedaan had. Hier komt het:  Ze mochten van mij zelf weten of ze gingen zitten op hun stoel, op de grond, of liggen. Ik heb aangegeven dat ze hun ogen dicht mochten doen, maar dat ze ze ook openmochten doen als ze zich er niet prettig bij voelden. Als voorwaarde gegeven dat ze de hele tijd stil zouden zijn. Ze zijn vrijwel allemaal met ogen dicht op de grond gaan liggen. Velen hebben tussentijds wel stiekem 'gespiekt'. Eerste reactie van de kinderen na meditatie droomwolk: 'Juf, kunnen we er nog 1 doen?''Dit is leuk' Erna hebben we erover gesproken met ze (zittend in de kring op de grond). Ze werden er rustig van zeiden ze. 'Slaapverwekkend' noemden sommigen het. Een aantal was ook bijna in slaap gevallen. Bij een paar kinderen kwamen nare herinneringen boven (zijn faalangstige kinderen die al vaak tegen hun grenzen zijn aangelopen). Na wat doorvragen bleek wel dat ze er allemaal rustig bij bleven, maar er wel een naar gevoel bij hadden. (weet jij wat je hier aan kunt doen? *) Een omschreef het dat hij op de wolken tv-tjes zag en dat hij daar de herinneringen zag.  Wanneer de herinnering was afgelopen 'onplofte' het beeld/de tv. (bijzonder he!!!) Ook een opmerking: 'ik was niet meer in het klaslokaal, ik was echt DAAR' (anderen beaamden dit!) Erna was iedereen lui en wat sloom. We hebben toen de wandelende boom en het massageliedje helemaal gedaan. Ze vonden de muziek van het massageliedje een soort van slaapliedje en dachten zelf dat ze er niet wakkerder van werden. Ik merkte echter wel degelijk verschil met de hoeveelheid energie en pit die ze daarna hadden. Ze praatten het (die moeheid) zichzelf ook wel aan volgens mij. Hopelijk heb je er wat aan. Allemaal bekend verhaal of toch wat nieuws??

Liefs, Marieke

(leerkracht in het speciaal onderwijs van een middenbouwgroep in Hillegom)   

 

* Het is goed om met die kinderen nog een nagesprekje over hun gevoel/wat er met ze gebeurde, aan te gaan. Die beelden kunnen een begin van een verwerking zijn. Goed om deze kinderen te wijzen op dingen te wijzen die ze nu kunnen. De één moet ergens soms meer moeite voor doen dan de ander, maar ze kunnen het nu wel; door hun eigen doorzettingsvermogen. Iets om heel trots op te zijn!

(Ellen-Noor)